#0 - sajmon - 2017-01-15 19:48
Otóż karta nie wstaje.Kupiłem za pare zł na olx.Sprzedający twierdzi że odpalał ja dawno, ale jak chował to działała.Po kondziorkach nie widać wypukleń.Spirytusem przecieralem styki i nic. Śmietnik czy coś można z niej jeszcze wyczrować?
#1 - Callahan - 2017-01-15 20:08
JA nie wyrzucałbym. Sprawdziłbym w innej płycie. Miałem tu wczoraj taką sytuację, ale i izopropanol nie pomógł dopiero papier ścierny

#2 - barwniak - 2017-01-15 20:10
We własnym zakresie, to zostaje Ci piekarnik 230 stopni.
#3 - sajmon - 2017-01-15 20:11
te 230 stopni jaki czas smażenia? i wkłądam do zimnego i czekam do 230 czy do 230 stopni odrazu>
#4 - barwniak - 2017-01-15 20:18
Wygrzewasz piekarnik na 230 stopni, czas 7min. Tylko trzeba w poziomie to włożyć. Temperatura zależy od tego, czy to na lutach ołowianych, czy bezołowiowych, jak na ołowiowych wystarczy 180 stopni.
#5 - sajmon - 2017-01-15 20:19
pewnie bezołowiowe, ołowiane są mocnymi lutami
#6 - sajmon - 2017-01-15 20:20
znaczy się tak nie utleniają szybko
#7 - barwniak - 2017-01-15 20:22
Luty bezołowiowe to od jakiś 10 lat w UE obowiązkowe.
Generalnie luty ołowiowe są bardziej plastyczne, dzięki właśnie ołowiu. Mają niższą temperaturę topnienia.
Luty bezołowiowe, to zło tego świata. Są twarde, przez co z czasem pękają, .
#8 - Rav85 - 2017-01-16 08:09
Jak piec to 180 stopni ok 7-8 min, bez termoobiegiem i miej więcejna środku piekarnika Polka z karta
#9 - sajmon - 2017-02-03 18:43
włożyłem karcioche do rozgrzanego piekarnika na 7 minut (180) i niestety mój reballing się nie udał.Dodam że karta kupiona jako sprawna na OLX

.Leci do śmieci.Wentylatorek się tylko przyda

#10 - Batyra - 2017-02-03 19:15
To zanim wywalasz wrzuć jeszcze na 230... co masz do stracenia?
#11 - sajmon - 2017-02-03 19:44
spróbuje ale raczej chyba nic z tego nie będzie